Тест кој детектира депресивни мисли,што би доцртале на илустрацијата?

Оваа илустрација воедно е забава и краток тест на тоа дали и до кој степен имате развиено депресивни мисли.

vizuelen-test-koj-detektira-depresivni-misli-sto-bi-docrtale-na-ilustracijata-001.jpg

Дали сте константно незадоволни, дали постојано нешто ви недостасува или се задоволувате со она што го имате и знаете да си ги контролирате мислите?

Одговорете на само едно прашање: Дали нешто би доцртале на илустрацијата и што точно?

Дали нешто недостасува или сосема е во ред она што го гледате пред вас?

vizuelen-test-koj-detektira-depresivni-misli-sto-bi-docrtale-na-ilustracijata-001.jpg

Ако сметавте дека нема потреба ништо да додадете, ова укажува дека сте во лошо расположение. Не сте на работ од депресија, но би требало да најдете некое задоволство за да се расположите.

Ако сметате дека планините треба да се покриени со дрвја, значи дека чувате премногу работи во себе, не ги споделувате своите проблеми со никого и тешко се соочувате со нив.

Ако ви недостасува вегетација или сонце на илустрацијата, значи дека лесно ги надминувате сите потешкотии и не сте склони на депресија.

Ако долината ја пополнивте со вода, река или вештачко езеро, покажува дека сте склони на депресија, но немате изразени симптоми или силни негативни мисли.

Ако додадовте човек кој гледа во далечината, од висина на карпите, значи дека моментално сте во тешка психичка состојба. Неопходно е да сте поодлучни, без двоумење.

Ако човекот седи, а не стои, значи дека сте склони кон критики насочени кон себе и дека од себе барате премногу, што ве депримира на подолг рок.

Ако додадовте мост помеѓу планините, менталната состојба ви е сосема стабилна, хармонични сте и среќни. Имате позитивен став кој лесно ве извлекува од најтешките ситуации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *