8 болни животни вистини кои ги учиме предоцна

Ниту болка, ниту среќа ништо не е константно, сѐ се менува за само неколку секунди, и добро и лошо.

8-bolni-zhivotni-vistini-koi-gi-uchime-predocna-01.jpg

Понекогаш животот е тежок, но токму тоа нѐ прави посилни.

Сепак, некои работи ги сфаќаме предоцна.

Болни животни вистини кои ги учиме предоцна:

– Просечниот животен век на човекот е релативно краток – и не смееме да дозволиме да умреме (духовно) пред навистина да стапи смртта.

– Да се биде зафатен не е исто што и да се биде продуктивен.

– Не мора да чекате извинување за да простите некому.

– Некои луѓе едноставно се погрешни за вас и не можете да сторите ништо во врска со тоа.

8-bolni-zhivotni-vistini-koi-gi-uchime-predocna-03.jpeg

– Не е работа на другите луѓе да ве сакаат – пред сѐ ваша работа е да се сакате.

– Материјалните работи не ве дефинираат.

– Ќе паднете многупати пред да успеете.

– Ништо не е сигурно, сѐ се менува за само неколку секунди, и добро и лошо.

8-bolni-zhivotni-vistini-koi-gi-uchime-predocna-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *