Луѓе со генетски чудни карактеристики

Од девојка со две раце со по 6 прсти до момче со пеги само на половина лице, запознајте ги овие уникатни луѓе.

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-01.jpg

Често се вели дека секој од нас е совршено уникатен. Но, некои луѓе се раѓаат со генетски карактеристики кои малку повеќе ги издвојуваат од другите.

Но, силата лежи токму во различностите.

Луѓе со уникатни генетски карактеристики:

Две раце со по 6 прсти

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-13.jpg

Стапало со 6 прсти

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-09.jpg

Око во повеќе бои (хетерохромија)

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-04.jpg

Шпицесто уво

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-08.jpg

Зеници со различна големина (анизокорија)

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-07.jpg

Пеги само на половина лице

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-14.jpg

Прамен коса во друга боја

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-12.jpg

Хипермобилност на зглобовите на прстите

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-11.jpg

Излегување на црвени линии на кожата при гребење (дермографизам – ретко нарушување на кожата)

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-06.jpg

Влакнетост само на половина тело

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-16.jpg

Уникатни веѓи

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-17.jpg

Чудна зеница

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-03.jpg

Џиновски мал прст

razlichni-zenici-prst-shto-ne-se-vitka-15-lugje-so-unikatni-genetski-karakteristiki-foto-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *