Животниот циклус на растенијата, од цвеќе до памук и кафе

Животот е навистина неверојатно нешто. Само помислете – од мала семка може да порасне цело дрво, а од само еден сперматозоид и една јајце клетка настанува цело човечко суштество.

od-cvet-do-plod-neverojatni-fotografii-shto-go-pokazhuvaat-zhivotniot-ciklus-na-rastenijata-okolu-nas01.jpg

Животниот циклус на сите организми е неверојатен, а во последно време вистински хит се фотографиите што го прикажуваат токму тоа.

Сè започна кога еден твитерџија споделил фотографија од разните фази на развој на дудинките, велејќи дека овие бобинки имаат „кул“ животен циклус.

Не помина долго пред неговата објава да се прослави, па набрзо многу луѓе почнаа да споделуваат фотографии од животниот циклус на разни овошки, листови, бобинки, цветови…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *