Старите во дом конечно си ги прегрнаа децата и внуците безбедно

„Тунел за прегратки“ е новиот изум кој им помогна на луѓето во Бразил конечно да се спојат со своите родители, баба и дедо кои се сместени во домовите за стари лица.

fotki-koi-toplat-srca-starite-vo-dom-konechno-si-gi-pregrnaa-decata-i-vnucite-bezbedno-1.jpg

Во време на пандемија, кога посебно се загрозени старите лица, многумина поминаа месеци одвоени од своите повозрасни родители и баба и дедо.

Староста не е период од животот кој треба да го поминете осамени, напротив, децата и внуците треба да ви го радуваат секојдневието.

Со овој изум, луѓето сместени во дом за нега на стари лица во Бразил конечно имаат можност да си ги прегрнат безгрижно своите најсакани, а „тунелот“ се дезинфицира по секој посетител.

Фотки полни емоции:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *