Застарени трендови, поедноставна алтернатива во шминкањето

Едно истражување покажало дека жените, во просек, минуваат 136 дена годишно во шминкање или средување на шминката.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-01.jpg

Голем број жени дури и го жртвуваат појадокот за наутро да имаат време да се нашминкаат како професионалец.

Но, имаме добро вести – конечно можете да здивнете бидејќи природниот изглед станува сè попопуларен.

Погледнете кои трендови за шминкање се застарени, и веќе заменети со поедноставна алтернатива:

Природна нијанса наместо порцеланско лице

Основа, течна пудра, коректор, камена пудра… ова се само дел од продуктите што ви се потребни за да добиете совршено порцеланско лице. Но, сè повеќе жени сфаќаат дека ова ниту изгледа природно, ниту е едноставно.

Денес многу поважно е вашата кожа да изгледа здраво, а за да ги покриете несовршеностите, доволно е да нанесете многу малку пудра и руменило.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-02.jpg

Сјајни усни наместо мат кармин

Мат кармините можеби изгледаат одлично, но и тие одземаат премногу време. За да изгледате добро, морате прво да ја припремите усната со пилинг, а и самиот кармин не трае долго и ќе треба постојано да нанесувате.

Оваа сезона слободно заменете ги кармините со обичен сјај за усни. Уште подобро ако е со неутрална боја.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-03.jpg

Сончање и креми за самопотемнување наместо солариум

Со години се зборува за штетноста на солариумите, а изгледа сè повеќе жени одбиваат да ги користат.

Ако немате можност да се сончате на сонце, тогаш можете да добиете одличен тен со креми за самопотемнување. Денес постојат вакви продукти по прифатлива цена, а најдоброто е што не се штетни како солариум, па дури и сонце.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-04.jpg

Руменило за нагласување на јаболкниците, наместо за контурирање

Еден период контурирањето беше вистински хит, но ретко кој има време да одвои половина час (и повеќе) за тоа.

Многу подобро е да го користите руменилото само за да ги нагласите вашите јаболкници.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-05.jpg

Помалку маскара

Нема потреба да се обидувате да добиете бујни трепки со неколку слоеви маскара.

Сосем доволно е да нанесете еден слој, колку да ги истакнете трепките, и тоа само на горниот капак. Вака вашите очи ќе изгледаат многу поприродно.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-06.jpg

Туш со разни бои, наместо црн

Наместо да нанесувате сенка во некоја боја, па потоа туш, нанесете само туш со интересна боја.

На овој начин ќе завршите многу побрзо со шминкањето, а ќе изгледате одлично.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-07.jpg

Малку сенка, наместо комплексни техники со неколку бои

За да ги нагласите очите нема потреба да мешате неколку сенки и да пробувате секакви комплицирани техники.

Доволно е да одберете една боја, која можете да ја нанесете на целиот капак. Најдоброто кај овој начин на шминкање е што не ви треба никаков талент.

zastareni-trendovi-za-shminkanje-shto-odzemaat-mnogu-vreme-i-shto-vekje-se-zameneti-so-novi-08.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *