Знаци кои покажуваат дека вашето тело „ви пука“ од стрес

Да знаете да го детектирате стресот е важен дел од здравјето и секојдневието. Во спротивно, ви се заканува серија од болести.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-4_resize.jpg

Низ 9 илустрации ве тераме да препознаете дали се пронаоѓате и дали телото буквално ви пука од стрес?

1. Ги притискате забите и чкрипите со нив

Совет: Запишете го она што ве нервира во моментот кога ќе забележите дека ги стегате вилиците.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-1_resize.jpg

2. Имате секојдневна главоболка

Совет: Барем 30 минути во денот поминете сами, во празна соба, правејќи ништо и одморајќи ги мислите и телото.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-2_resize.jpg

3. Накачувате тежина неконтролирано

Совет: 3 пати во неделата, по 30 минути, обидете се да бидете физички активни.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-3_resize.jpg

4. Ви недостасува сексуална желба

Совет: Испланирајте еден викенд поинаков од секојдневието. Променете ја рутината за да ја промените и желбата за интимност.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-4_resize.jpg

5. Загрижувачко чувство на осаменост

Совет: Бидете им достапни на пријателите за необични активности. Запишете курсеви или научете нешто ново заедно.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-5_resize.jpg

6. Купувате компулсивно

Совет: Разговарајте со некој за работите кои ви предизвикуваат стрес. Желбата за трошење пари магично ќе исчезне.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-6_resize.jpg

7. Болка во градите

Совет: Пракиткувајте јога која ќе ви ги намали анксиозните мисли и напади. Може и да бидете самоуки на ова поле.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-7_resize.jpg

8. Ве иритираат секакви ситници

Совет: Поврзете се со природата. Повеќе време поминете на свеж воздух.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-8_resize.jpg

9. Чести настинки и болки

Совет: Консумирајте дополнителни витамини во облик на суплементи и дајте си повеќе време за себе и своите мисли.

9-znaci-deka-teloto-vi-puka-od-stres-9_resize.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *