Прошетка по дијамантската плажа, која до лани беше недостапна за туристи

Нуса Педина е остров југоисточно од индонезискиот остров Бали и е популарна егзотична дестинација, но неверојатната дијамантска плажа до неодамна беше недостапна за туристи.

foto-proshetka-po-dijamantskata-plaza-koja-do-lani-bese-nedostapna-za-turisti-001.jpg

Од високите карпи можеше само да се гледа дијамантската плажа, но поради тешко достапниот предел, речиси никој не можеше да стигне до неа.

Локалците минатата година решиле да издлабат скалила во карпите за сега туристите може да уживаат во чистата вода и ситниот песок.

Плажата е отворена за јавноста, а до неа ве делат само неколку минути спуштање по скалите.

Како изгледа рајот кој ќе го видите таму:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *