Хонгконг, 15 работи кои ќе ве импресионираат доколку го посетите

Од лулашки за деца со посебни потреби до трамваи на два ката, кои работи ќе ве воодушеват во Хонгконг?

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-01.jpg

Хонгконг е специјален административен регион во Кина со свои закони, валута и култура.

Познат е по високите градби, напредната технологија, огромните трговски центри и малите пловечки продавници.

Туристите кои еднаш ќе го посетат Хонгконг засекогаш ги помнат искуствата оттаму.

Импресивни работи од Хонгконг:

Огромен лифт, кој е дури поголем од повеќето станови во Хонгконг.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-02.jpg

Рачките на ескалаторите се третирани со стерилизатор на ултра виолетова светлина.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-03.jpg

Постојат и мали ескалатори од само 5/6 скали.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-04.jpg

Хотелите им обезбедуваат телефони на гостите со неограничен интернет и бесплатни повици до 5 земји.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-05.jpg

Во некои хотели бидејќи се штеди на простор може да пронајдете вакви мини мијалници и огледала.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-06.jpg

На вртелешките постојат специјални места за деца со посебни потреби или инвалидитет.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-07.jpg

Таксистите редат и по 5,6 телефони кои ги користат за различни потреби како комуникација, навигација итн.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-08.jpg

Низ градот има многу трамваи на два ката.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-09.jpg

Некогаш може да сретнете диви свињи во градот.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-10.jpg

Во локалите за брза храна може да купите црн или бел хамбургер, црн веќе се нуди и во некои локали кај нас.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-11.jpg

Често се користат мини вентилатори.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-12.jpg

Може да видите скеле направено од бамбус.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-14.jpg
15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-13.jpg

Во јавните тоалети може да наидете на мијалници со впечатливи дезени.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-15.jpg

На улица има автомати од кои може да си купите чадор.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-16.jpg

Во маркетите може да купите секаква форма на лубеници.

15-impresivni-raboti-vo-hongkong-koi-kje-vo-voodushevat-sekoj-posetitel-17.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *