15 моменти кои докажуваат колку е неверојатен светот

Како гори свеќа во вселената, како изгледа дрво половина зафатено од пожар и уште десетина интересни информации.

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-01.jpg

Светот е толку разновиден што е дури неверојатно. Некои фотографии ќе ви дадат нова перспектива за него.

Магијата на светот низ фотки:

Ултравиолетовите и ултрацрвените зраци ја даваат месечината во поинакво издание

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-02.jpg

Дрво кое половина било зафатено од пожар

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-03.jpg

Целиот Универзум збиен во една фотографија

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-04.png

Хартија под микроскоп

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-05.jpg

Границата помеѓу Сан Диего, Калифорнија и Тихуана, Мексико

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-06.jpg

Желка по хибернација

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-16.jpg

Две реки што се спојуваат во Женева, Швајцарија

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-07.jpg

Часовник на кој можело да се гледа телевизија од 1982 година

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-08.jpeg

Како гори свеќа на Земјата vs. во вселената

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-09.jpg

Обичен домат vs. домат израснат од 150 години старо семе

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-10.jpg

Злато вредно 5.000 долари vs. сребро вредно 5.000 долари

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-11.jpg

Ист знак на патот во лето и зима

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-12.jpg

Глечер во Исланд во 1986 vs. 2019

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-13.jpg

Роботски келнер

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-14.jpg

Просечниот дијаметар на дрвото џиновска секвоја е 6 до 8 метри

djinovsko-drvo-kelner-robot-15-sceni-shto-dokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-15.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *