Тест: Колку сте задоволни од животот

Животот знае да биде полн со емоции и стрес, па тоа може драстично да го промени видикот на работите во секојдневието.

vizuelen-test-kolku-ste-zadovolni-od-zivotot-001.jpg

Затоа, нема да се покаете ако го прифатите овој визуелен предизик како тест.

Треба само да одговорите – Што гледате на илустрацијата? Дали триаголникот ви личи на нешто?

vizuelen-test-kolku-ste-zadovolni-od-zivotot-01.jpg

.

.

.

.

Толкувања:

Ако гледате апстрактна форма или детски цртеж, односно ништо дефинирано, тогаш вие сте човек кој не сака да биде контролиран од нормите и другите луѓе, ниту пак сакате да живеете под притисок.

Ако гледате врвки или парче материјал со реси, значи дека сте изморени од моменталната животна состојба и неопходна ви е забава и релаксација.

Ако гледате дрво, значи дека во моментов не сте задоволни од ситуацијата во која сте, односно не ви е пријатно. Неопходно ви е емоционално, интелектуално и креативно надоградување.

Ако гледате маса со столчиња околу неа, неопходна ви е комуникација за повторно да почувствувате среќа и задоволство. Ви недостасува поддршка од блиските луѓе.

Ако гледате пат со дрвореди до него, тогаш силно имате одлучено дека ќе го промените животниот тек и не треба да се предомислувате.

Ако гледате моторна пила, нешто сериозно ве мачи и потиснува. Полни сте со страв и анксиозност, како и незадоволство од чувството на немоќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *