Загатка: Кој е убиецот?

Дали вашиот ум е од оние кои размислуваат детективски и на прв поглед можат да препознаат кој лаже или е виновен за некое дело?

krimi-zagatka-koj-e-ubiecot01.jpg

Го тестираме вашиот детективски инстинкт и ве предизвикуваме да откриете кој е убиецот по една сцена.

Во луксузна палата, во базенот се наоѓа мртва девојка, а околу неа осомничени се четири гости и келнерот.

Кој е виновен за убиството?

Мажот со пура во рака, келнерот кој носи пијалаци за гостите, девојката во црвен фустан или еден од парот кој се држи за рака?

krimi-zagatka-koj-e-ubiecot-02.jpg

Одговор

.

.

.

.

Виновен е келнерот, а го открива тоа што носи 4 пијалаци за гостите наместо 5, бидејќи знае дека на едниот од нив не му е потребен – односно на девојката која е убиена од него. 

krimi-zagatka-koj-e-ubiecot-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *