Дизајнерската облека на модна писта vs. кога ја носат славните

Сите сонуваме да носиме дизајнерска облека, но најчесто она што го гледаме на модните ревии и не е најпрактично за носење.

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-01.jpg

За овие креации дизајнерите обично се фокусираат само на изгледот, а не и на удобноста. Истовремено, телата на супермоделите се речиси идентични, па тешко е да се замисли како би стоела таа облека на жена со пореалистично тело.

Но, настаните како Оскари, Мет гала и Греми се уште една модна ревија, но овојпат модели се славните личности. Благодарение на нив, имаме можност да видиме како изгледа облеката од пистите во реалниот живот.

Во продолжение погледнете неколку вакви споредби:

Розамунд Пајк во креација од Alexander McQueen

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-02.jpg

Џенифер Лопез во фустан од Elie Saab

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-03.jpg

Марго Роби во креација од Chanel

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-04.jpg

Зендеја во креација од Tom Ford

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-05.jpg

Клои Грејс Морец во Louis Vuitton

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-06.jpg

Дакота Џонсон во фустан од Chanel

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-07.jpg

Гвинет Палтроу во креација од Lanvin

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-08.jpg

Кејт Бланшет во Gucci фустан

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-09.jpg

Кетрин Зита Џонс во фустан од Zuhair Murad

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-10.jpg

Хантер Шафер во креација од Givenchy

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-11.jpg

Лизо во Moschino фустан

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-12.jpg

Кети Пери во креација од Valentino

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-13.jpg

Џенифер Анистон во креација од Giambattista Valli

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-14.jpg

Ема Стоун во креација од Chanel

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-15.jpg

Дита Вон Тис во фустан од Alexis Mabille

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-16.jpg

Рита Ора во Elie Saab фустан

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-17.jpg

Флоренс Пју во фустан од Valentino

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-18.jpg

Хајди Клум во креација од Stephane Rolland

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-19.jpg

Кејт Бекинсејл во фустан од Zuhair Murad

foto-sporedbi-kako-izgleda-dizajnerskata-obleka-na-pistata-a-kako-koga-ja-nosat-slavnite-20.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *