Вистински златен хотел во Виетнам – и плочките се од 24 каратно злато (фото)

Замислете утринското кафе да го пиете во шолја од 24-каратно злато, а потоа се капете во златна када…

se-otvori-vistinski-zlaten-hotel-vo-vietnam-i-plochkite-se-od-24-karatno-zlato-foto-01ѓ.jpg

Во Виетнам се отвори хотелот „Dolce Hanoi Golden Lake hotel“ кој е обвиен во злато. Таму дури и плочките во бањите, потоа кадите, шолјите за кафе, тоалетната школка, па дури и бесконечниот базен се од 24-каратно злато.

Хотелот со 5 ѕвезди се градел 11 години и одговорните тврдат дека е првиот хотел во светот со златни плочки.

Се наоѓа во центарот на главниот град на Виетнам покрај езерото Giang Vo.

Има 400 соби, 25 ката и цените почнуваат од 277 евра за соба и стигнуваат и до вртоглави 5.770 евра за метар квадратен.

Како изгледа овој неверојатен хотел:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *