Некои хотели не ги менуваат чаршафите во време на корона вирус (видео)

Неодговорно и скандалозно… Хотели не ги почитуваат основните мерки за заштита од корона.

fateni-na-delo-hoteli-ne-gi-menuvaat-charshafite-vo-vreme-na-korona-virus-video-01.jpg

Корона пандемијата нѐ научи колку е важна хигиената за нашето здравје и безбедноста за сите, но за жал некои хотели не ја научија оваа лекција.

Наместо да се грижат за јавното здравје и општото добро тие се однесуваат неодговорно. Во време на пандемија која однесе милиони животи тие не ги менуваат чаршафите на креветите.

Во неколку хотели во Њујорк истражувачи нанеле логоа кои се гледаат само под светлина од UV ламба, а се перат со помош на вода. Потоа, следниот ден одново се пријавиле во хотелите под различно име и кога провериле со специјалните ламби, логоата уште биле тука.

Што значи дека чаршафите ниту биле испрани, ниту заменети со други.

Видео доказ за неодговорноста на некои хотели:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *