Колкава треба да е големината на машкиот полов орган за жените да доживеат оргазам ? (18+)

Колку пати сте слушнале дека за задоволство не е важна големината, туку напротив „техниката“ и умешноста?

kolkav-treba-da-e-maskiot-polov-organ-za-zenite-da-dozivieat-orgazam-18-01.jpg

Изгледа дека не секогаш е ова точно.

Страницата Big One Dating спровела истражување во кое учествувале 4761 жена кои морале да одговорат на само две прашања поврзани со последниот секс кој го имале:

  1. Колкав (од прилика) бил половиот орган на партнерот?
  2. Дали доживеале оргазам?

Магичната бројка според истражувањето е 20cm. Дури 44% од жените кои имале искуство со партнер со оваа димензија на полов орган, доживеале оргазам.

kolkav-treba-da-e-maskiot-polov-organ-za-zenite-da-dozivieat-orgazam-18-02.jpeg

Истражувањето покажало дека пенис со должина од 18cm задоволил 30% од жените, а помал од ова само 20%.

Глобалната статистика вели дека просечната димензија на машкиот полов орган во ерекција е околу 14cm.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *