Реалноста на доењето прикажана низ сурово искрени фотографии

Отечени брадавици, пумпи, борба да се излачи доволно млеко, па болка поради преголемо лачење на млеко, медицински проблеми како маститис, стрес дали бебето напредува доволно од мајчиното млеко…

grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-01.jpg

Доењето на бебињата има многу здравствени придобивки за бебињата, но за мајката, покрај тоа што е магично, понекогаш може да биде истоштувачко, па дури болно и фрустрирачко.

Мајката мора да е физички константно присутна, а кога ќе тргне на работа треба со помош на пумпа да испумпува млеко за да остави за своето малечко.

И додека често се говори за магијата на доењето, ретко се прикажува онаа брутално искрената страна каде не е сѐ толку розово.

Отечени брадавици, борба да се „произведе“ доволно млеко, па болка поради преголемо лачење на млеко, медицински проблеми како маститис (воспаление на градите од инфекција), стрес дали бебето напредува доволно од мајчиното млеко и немање пауза од тоа бебето да биде на вашите гради постојано.

Потоа правење баланс додека бебето го доите во едната рака, со другата да одговорите на повикот од работа и низа други неудобности. Доењето е природен процес, но сепак потребна е одредена вештина, водство и совети. Потоа има ситуации кога постарите деца се љубоморни на сестричето/братчето што го доите и низа други компликации.

Инаку, стапката на доење на децата е поголема во посиромашните земји отколку во поразвиените, а тоа во најголем дел се должи на кратките породилни отсуства кои ги даваат во поразвиените земји.

Другата страна на доењето низ фотки:

grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-11.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-10.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-09.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-08.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-07.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-06.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-05.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-04.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-03.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-02.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-14.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-13.jpg
grizenje-otecheni-bradavici-15-surovo-iskreni-fotografii-ja-prikazhuvaat-realnosta-na-doenjeto-12.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *