Како медицинската маска да ви е целосно точна без простор од страна (ВИДЕО)

Заштитните маски сега ни се дел од секојдневието, но како да се справите со тоа што некои од нив се пошироки и ви создаваат отвори наместо да бидат прилепени за лицето?

trik-so-koj-medicinskata-maska-kje-vi-bide-tochna-bez-otvori-od-strana-video-01.jpg

Ако и на вас медицинските маски ви се големи и не ви одговараат на лицето, има трик со кој може да го решите овој проблем за маската да биде покорисна.

Доктор Оливиа е стоматолог во Монтреал и на својот ТикТок профил открива трик со кој може да ги затворите отворите кои се создаваат меѓу маската и лицето.

Преклопете ја маската на пола, направете јазол од едната и од другата страна со врвците, а отворот меѓу нив префрлете го од другата страна.

Секако, ова правете го со чисти раце на нова маска.

Видео со целата постапка:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *