Навики на несреќните парови – колку од нив ги имате вие?

Врските не се лесна работа, а со текот на времето само се отежнува нивното здраво функционирање.

10-naviki-na-nesrekjnite-parovi-kolku-od-niv-imate-i-vie-001.jpg

Но, останувањето во токсична, нездрава врска никогаш не е добро решение.

Како да препознаете дали сте во врска која нема иднина? Ова се 10-те главни, заеднички карактеристики на паровите кои не успеваат:

1. Пасивната агресија станува обострана и проблемите се молчат.

2. Новите искуства стануваат многу поретки.

3. Склони се на навраќање на старите проблеми и кавги.

4. Возбудата во секојдневието е заменета со просечност и рутина.

5. Поминати се години од последниот љубовен состанок.

6. Кавгите ви се сведуваат на тоа кој е во право, а не како да го решите проблемот.

7. Несреќните парови не си ги знаат распоредите на обврски меѓусебно.

8. Флертот и допирите се минато.

9. Немаат време за длабоки разговори.

10. Секогаш се на телефон кога се во присуство еден на друг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *