Како да го одржите вашиот дом ладен и без клима

Со помош на неколку едноставни совети, можете да го разладите домот и да ја одржите температурата пониска, спречувајќи го топлиот воздух од надвор да навлезе.

soveti-kako-da-go-odrzite-domot-laden-iako-nemate-klima-1.jpg

Како да ги „преживеете“ високите температури и без клима уред?

1. Затемнете ги сите соби. Ролетните и завесите треба да се затворени, за да ја одбиваат топлината.

2. Затворете ја и вратата за да го спречите струењето на топлиот воздух.

3. Извадете ги теписите и оставете го паркетот или ламинатот откриен.

4. Исклучете ги сите електрични апарати од струја, посебно оние кои не ги користите постојано.

soveti-kako-da-go-odrzite-domot-laden-iako-nemate-klima-2.jpg

5. Наполнете го просторот со зеленило и цвеќиња.

6. Исклучете ги светилките, посебно преку ден.

7. Влажноста го прави просторот потопол, па во текот на топлите денови избегнувајте перење и сушење на облеката внатре.

8. Проветрувајте навечер, наместо наутро или преку ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *