Популарната слика што кружи во Македонија

Всушност не станува збор за слика од автопатот кој е во изградба во Македонија а голем дел од луѓето ја споделуваат, велосипедската патека во селцето Кирхдорф, недалеку од Минхен, е долга два километри и чинела дури 3,3 милиони евра. Како што се гледа на фотографијата, испаднала брановита, со пет вештачки „ритчиња“ на 500 метри.

BdT Kirchdorf an der Amper Radweg mit Buckelpiste (picture-alliance/dpa/M. Balk)

Надлежните тврдат дека не е грешка – патеката е изградена пониско од патот за да се заштеди, а височините се наопходни за тракторите да можат преу патеката да стигнат до нивите. Изгледа малку необично, но може да стане атракција за велосипедистите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *