Користење апарати што би рекле „за сите пари“

Постарите генерации во минатото знаеле да платат нешто поскапо, но тие предмети и апарати во домот ги користат до ден-денес – кое е најстарото нешто што го има во домот на вашите родители или баба и дедо?

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-01.jpg

Од стари печки и машини за куцање или шиење до старински телефони, фрижидери за длабоко замрзнување и кафемати – корисници на Reddit од целиот свет, споделуваат кои се најстарите работи во нивните домови.

Доказ дека порано вредело да се дадат повеќе пари за нешто што ќе трае со години:

Плински шпорет купен во 1958 и семејството го користи до ден-денес

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-02.jpg

Стар телефон поставен во нов дом за комуникација со луѓе кои ѕвонат на ѕвонче

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-03.jpg

Миксер стар 100 години кој работи до ден-денес

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-04.jpg

Микробранова печка од 1984 која уште функционира

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-05.jpg

Машина за куцање од 50-ите години – во одлична состојба

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-06.jpg

Апаратче за вафли од 1958-ма купено за 25 центи на „garage sale“ и уште работи

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-07.jpg

Фрижидер за длабоко купен пред 54 години и уште работи без проблем

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-08.jpg

Фрижидер од 1950-та кој уште е функционален

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-09.jpg

Можеби и вие уште си го чувате нинтендото?

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-10.jpg

Кафематот е толку стар, што изгледа е произведен во Западна Германија

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-11.jpg

Дедото уште си го користи стариот компјутер со DOS оперативен систем

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-12.jpg

Ford машина за перење стара 40 години и уште работи

postarite-porano-plakjale-skapi-aparati-no-gi-koristat-do-denes-za-site-pari-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *