Трик прашање : која личност е најсиромашна

На илустрацијата се прикажани четворица луѓе кои седат неколку часа во ресторан. Според она што можете да го видите, вие треба да погодите која личност е најсиромашна.

trik-prashanje-koja-lichnost-e-najsiromashna-01.jpg

Секако, не го сфаќајте ова пресериозно, се работи само за забавен тест. Да видиме дали умот би ви отишол во „правилна“ насока.

Одговор

.

.

.

.

.

.

Точниот одговор е човекот под Г. Овој маж порачал само помфрит и вода, додека другите пијат вино и веќе нарачале десерт.

Секако, тоа не значи дека луѓето кои пијат вода се сиромашни, но во ситуацијава, седењето со чаша вода подолго време во ресторан, за разлика од останатите, се смета за начин на штедење.

trik-prashanje-koja-lichnost-e-najsiromashna-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *