Уличниот артист Бенкси за првпат снимен како работи – силна порака во лондонското метро (видео)

Уличниот артист Бенкси за првпат го покажа своето лице, но под маска. Тој сака да пренесе важна порака на светот за корона вирусот.

ulicniot-artist-benksi-snimen-vo-londonskoto-metro-prv-pat-go-pokazuva-liceto-no-so-maska-video-01.jpg

Нацрта стаорци кои киваат во јавен превоз без маска, тоа го разнесува вирусот и ги заразува останатите стаорци. Единствен кој ќе се спаси е оној кој носи маска.

View this post on Instagram

. . If you don’t mask – you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Немојте да заборавите да се заштитите особено во затворени простории и јавен превоз.

За жал, пораката на Бенкси била избришана од метрото во Лондон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *