Македонија има рајска убавина: Недогледни полиња сончогледи среде Пелагонија (фото)

Овие фотографии од недогледните сончогледови полиња се уште еден доказ дека Македонија има бесценета природа.

makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-01.jpg

Таму среде Пелагонија под небесно синото небо ги има најубавите сончогледови полиња во Македонија.

Недогледно пространство кое е рај за очите.

Зоран Спирковски од Охрид, кој се занимава со фотографија од хоби, направи прекрасни фотографии оттаму.

Сончогледовите полиња среде Пелагонија:

makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-09.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-07.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-06.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-04.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-08.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-02.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-10.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-14.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-13.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-12.jpg
makedonija-ima-rajska-ubavina-polinja-sonchogledi-srede-pelagonija-foto-11.jpg

 Фото: Зоран Спирковски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *