Сливница во Ресен – каде фотките на плажа се вистинска магија (фото)

Сливница е село во Општина Ресен. Лоцирано во областа Долна Преспа, сместено во близина на источниот брег на Големото Преспанско Езеро, селото брои околу 160 жители кои главно се занимаваат во туризам, риболов и овоштарство.

Slivnica-vo-Resen-01.jpg

Природата во Сливница била особено дарежлива, а она што најмногу нè интересира ова лето е секако – плажата. Во туристичката населба се наоѓа една од најубавите плажи во овој регион, долга околу 400 метри, со многу ситен песок.

На самата плажа има т.н. мост, од кој се гледаат најубавите, романтични зајдисонца. Истата нуди поглед кон островот Голем Град и ќе бидете апсолутно воодушевени од опкружувањето и сета убавина која на нуди скромната, а истовремено раскошна Сливница.

Погледнете ги фотките коишто се прават таму:

https://www.instagram.com/p/BlQK0-OHd0Y/?utm_source=ig_embed
View this post on Instagram

🌅🌞⛱️ #beautiful #prespa #slivnica

A post shared by Marija Matovska (@marija.matovska) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *