Ситуации во кои Хари го прекрши кралскиот протокол само затоа што е добра личност

Можеби нам ни се чини дека е одлично да се биде член на кралско семејство, но овие луѓе мораат да следат многу, многу правила.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-01.jpg

Знаевте ли дека нив не им е дозволено ни да ја затворат вратата од автомобилот?

Сепак, некои членови на кралското семејство одвреме-навреме ги прекршуваат овие правила. Еден од нив е и Хари, а интересно е што тој ги прекршува правилата само затоа што е навистина добра личност.

Во 2019-та, за време на еден јавен настан, Хари излезе од автомобилот и сам си ја затвори врата од автомобилот. Како што напоменавме, тоа во кралското семејство треба да го направи некој друг наместо него.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-samo-zatoa-shto-e-dobra-lichnost-02.jpg

И ова не е првпат Хари сам да ја затвори вратата.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-samo-zatoa-shto-e-dobra-lichnost-03.jpg

Хари го прекрши кралскиот протокол и кога јавно ја покажуваше неговата љубов кон Меган. За време на турнејата во Африка, младиот пар се држеше за рака и одвреме-навреме си разменуваа нежности.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-samo-zatoa-shto-e-dobra-lichnost-04.jpg

За време на кралската турнеја во Австралија Хари прекрши уште едно правило, кога се согласи да направи селфи со едно девојче. Хари и другите членови на семејството не смеат да го прават ова, но Хари направил исклучок.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-samo-zatoa-shto-e-dobra-lichnost-6.jpg

Хари често волонтира во добротворни организации, а неодамна прегрна друг волонтер, кој минувал низ тежок период. Иако кралското семејство не смее да прегрнува луѓе, Хари ја прегрна жената. Всушност, Хари неколкупати го има прекршено ова правило.

situacii-vo-koi-hari-go-prekrshi-kralskiot-protokol-samo-zatoa-shto-e-dobra-lichnost-06.jpg

Иако никогаш не се држел строго до протоколите, сигурно сега му е многу подобро кога веќе не е на должност и не мора да живее според правила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *