Трик прашање: Која жена е бремена?

Можете ли да погодите која од трите жени е бремена? На илустрацијата се претставени три жени, на кои им се гледаат само нозете. Од она што можете да го видите, ќе погодите ли која од нив е бремена?

trik-prashanje-koja-zhena-e-bremena-01.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

Одговор

Бремена е жената број 3 – нејзините нозе се отечени, па затоа врвките од патиките ѝ се одврзани, а веројатно од стомакот и не може да се наведне да ги врзе.

trik-prashanje-koja-zhena-e-bremena-01.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *