10 предупредувачки знаци дека за анксиозноста ви треба помош од психолог

Анксиозноста како да стана дел од нашето секојдневие, а дури 20% од луѓето имаат сериозна дијагноза со ова секојдневно нарушување.

10-predupreduvacki-znaci-deka-za-anksioznosta-vi-treba-pomosh-od-psihijatar-001.jpg

Но, колку и да ви се чини дека анксиозните напади и мисли се нормални и ќе поминат сами од себе или со едноставни вежби и терапии, сепак има 10 предупредувачки знаци кои не смее да ги игнорирате.

Во случај да имате барем половина од нив, анксиозноста треба да ја третирате заедно со психолог:

1. Имате мисли кои Ве тераат да се повредите.

2. Избегнувате појавувања во јавност поради страв од паничен напад.

3. Врските во животот ви се нестабилни и постојано страдаат.

4. Анксиозноста ви го менува карактерот.

5. Типичниот разговор не ви помага.

6. Или пак со терапија не гледате никакво подобрување.

7. Не сте способни да се справите со работните и домашни обврски.

8. Се изолирате постојано и од сите.

9. Расположението не ви е стабилно.

10. Чувствувате дека никој не ве разбира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *