„Грозна си, не сакам да го гледам ова“ – Мајка на 3 деца добива сурови коментари за нејзиното тело

Мајка на три деца ослабела 50 килограми и не се срами да го покаже телото по бременоста на фотки, а иако се соочува со голем број критики во коментари, кои дури се разочарувачки, таа испраќа порака секоја жена да си го сака телото.

grozna-si-ne-sakam-da-go-gledam-ova-majka-na-3-deca-dobiva-surovi-komentari-za-nejzinoto-telo-01.jpg

Сара Никол од Онтарио, моментално е бремена со четврто дете, а уште пред да остане бремена по четврти пат, таа на нејзиниот Инстаграм профил преку искрени фотки почнала да го покажува нејзиното тело.

Нејзината цел е да ги охрабри жените да си го сакаат нивното тело и да не се срамат да покажат малку виснато стомаче, спуштен задник и нозе, кои неа ѝ се последица од трансформацијата од 100 на 50 килограми.

На нејзините фотки таа гордо го покажува вишокот кожа, целулитот и стриите, бидејќи со тек на време научила да се справи со непријатните емоции кои ги чувствува кога ќе се соблече.

Но, и покрај тоа што некои ѝ се восхитуваат на храброста и се благодарни за нејзините позитивни зборови, има и такви кои не се импресионирани, па дури и се згрозени од нејзините искрени фотографии.

Според неа, критикувањето на туѓо тело не е во ред во ниту еден случај и никој не треба да осудува никого за телото и изгледот. Таа самата вели дека има избор да го сокрие вишокот килограми, но одбира да не го направи тоа, па сподели дел од злобните коментари кои ги добива, а гласат:

 „Стомакот ѝ изгледа како утроба на кенгур“

„Боже, ослаби малку!“

„Ова е грозно, може ли да не го гледам ова на мојот Инстаграм?“

„Да бидеш дебел не е во ред, тоа е сериозен здравствен проблем“

View this post on Instagram

Angry? Furious? Hurt? ⁣ ⁣ Valid. ⁣ ⁣ But here’s the thing…⁣ Come closer… because this is important. ⁣ ⁣ I never receive this type of hate without actively showing the areas of me publicly that are less socially acceptable. I get that choice. Daily. I can tuck it away and “hide” it, or show it. ⁣ ⁣ For many, their less socially acceptable parts cannot be hidden, cannot be a choice. For they are their entire being. ⁣ ⁣ It may not be said to their faces. ⁣ But it said in every ramp that isn’t there. ⁣ Every seat made 3 sizes too small. ⁣ Each doctors appt for a sore throat that was blamed on their weight. ⁣ The stores that don’t welcome them, or section them off from the rest based on sizing. ⁣ ⁣ Get angry. Be furious. Feel hurt. ⁣ And let’s use it to see the bigger issue at hand. ⁣ ⁣ I’m a size medium. I wear straight sizes (even while pregnant). I can shop anywhere. I can walk into a gym and exercise with ease. I’m fat shamed and body shamed daily. But, it’s still my choice to take that risk. ⁣ ⁣ Many don’t have the privilege to have that choice. ⁣ ⁣ Body shaming is never ok. ⁣ And the whole world has been participating in it, in ways we don’t even realize. ⁣ ⁣ It’s been a privilege to never have to realize…⁣ ⁣ 💕⁣ Today I’m going to #passthemic to @wheelchair_rapunzel @stephanieyeboah and @yrfatfriend (#passthemic Cr @raffela_mancuso)

A post shared by Sarah Nicole Landry (@thebirdspapaya) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *