Летни трикови со облеката, за да не чувствувате дека „се топите“ од топло

Кажете им не на полните градници и тесните маички. Наполнете го гардероберот со широка облека и иронично, но корисно – кошули со долги ракави.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-001.jpg

Овие летни трикови ќе ви помогнат да не се чувствувате како да се лепите на 35+ степени:

1. Облеката нека биде широка и лесно нека паѓа по телото.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-1.jpg

2. Полнетите градници заменете ги со лесни бралети од природни материјали.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-2.jpg

3. Избегнувајте материјали кои се лепат за кожата.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-3.jpg

4. Преферирајте чист памук или други природни материјали. Избегнувајте полиестер.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-4.jpg

5. Избегнувајте тешки украси и монисти на облеката, посебно ако се метални и задржуваат топлина.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-5.jpg

6. Носете широк шешир и лесна марама, за да се заштитите од директното печење на сонцето.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-6.jpg

7. Заменете ја големата чанта со мала ташничка преку рамото.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-7.jpg

8. Искористете ја марамата за да ја одвоите косата од вратот и да го спречите потењето.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-8.jpg

9. Секогаш бирајте рацете да ви бидат покриени, односно да носите лесни материјали, но кратки или долги ракави, наместо маичка на прерамки.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-9.jpg

10. Држете се до светлите бои.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-10.jpg

11. Носете што помалку накит можете.

letni-trikovi-so-oblekata-za-da-ne-cuvstvuvate-deka-se-topite-od-toplo-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *