Село од бајките во Хрватска: спијте во куќичка „печурка“ или „замок“ (фото)

Континентален одмор во куќички од бајките – Хрватска го доби Krka Fairytale village. Сместено во националниот парк Крка, во населбата Рупа. Првите куќички во форма на печурка и замок се подготвени да ги дочекаат своите први гости.

selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-01.jpg

Сопственикот Флоријан Жижиќ, на својот имот планира да постави уште неколку мали куќички, а инспирацијата му ја дале неговите ќерки.

selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-02.jpg

На гостите на располагање им се и еко градина, овоштарник и скара.

selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-03.jpg

Местото е идеално за одмор, особено за љубителите на природа и велосипедизам – тука имаат на располагање идеални означени патеки.

selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-03_1.jpg
selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-04.jpg

Скрадин е оддалечен 10km од имотот, па може да се користи и градската плажа.

selo-od-bajkite-vo-hrvatska-spijte-vo-kukicka-pecurka-ili-zamok-05.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *