Парга живнува само за викенд – пусто и празно најубавото грчко гратче на Јонско Море (фото)

Едно од најубавите летувалишта во Грција на Јонското Море е Парга. Вистинска „убавица“ со италијански шмек, прекрасни плажи во околината и прекрасен „стар град“.

parga-letovo-prazna-vo-rabotni-denovi-za-vikend-polna-so-grcki-turisti-01.jpg

Парга е особено преполна со туристи во јули и август, тесните улички преполни со луѓе, во рестораните секогаш се бара место повеќе…

parga-letovo-prazna-vo-rabotni-denovi-za-vikend-polna-so-grcki-turisti-02.jpg

За жал ова лето, сликата е поинаква. Барем во работните денови. Во Парга во моментов има најмногу туристи од Британија. Гратчето е мирно и тивко, речиси празно.

parga-letovo-prazna-vo-rabotni-denovi-za-vikend-polna-so-grcki-turisti-03.jpg
parga-letovo-prazna-vo-rabotni-denovi-za-vikend-polna-so-grcki-turisti-05.jpg

Сликата е единствено поинаква за време на викендите кога доаѓа локалното грчко население.

parga-letovo-prazna-vo-rabotni-denovi-za-vikend-polna-so-grcki-turisti-04.jpg

Веројатно вака ќе изгледа цело лето во соседна Грција…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *