Фотографии што покажуваат колку е неверојатен светот околу нас

Знаевте ли дека шансите да видите албино ракун се 1 во 750.000? А, имате уште помали шанси да видите како четири пчели спијат во цвет.

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-01.jpg

За среќа, денес постои фотографијата, па луѓето кои сведочеле на овие настани засекогаш ги овековечиле со фотографија која доловува сегменти кои не ги гледаме со голо око.

Во продолжение можете да погледне неколку вакви фотографии:

Илјадници капки дожд на пајакова мрежа

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-02.jpg

Како изгледаат нозете на гасеница

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-03.jpg

Меур од сапуница

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-04.jpg

Пчела прекриена со полен

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-05.jpg

Почетокот на торнадо

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-06.jpg

Внатрешноста на црвена бабура

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-07.jpg

Рефлексија од изгрејсонцето на капки дожд

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-08.jpg

Како изгледа поленот

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-09.jpg

Око на полжав

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-10.jpg

Еве како изгледа патка која нема пердуви

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-11.jpg

Сол и бибер

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-12.jpg
fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-13.jpg

Четири пчели спијат во цвет

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-14.jpg

Кожа на камелеон

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-15.jpg

Совршено симетрично алое вера растение

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-16.jpg

Албино ракун

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-17.jpg

Внатрешноста на црн морков

fotografii-shto-pokazhuvaat-kolku-e-neverojaten-svetot-okolu-nas-18.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *