Моќно видео: Кога тие можат без раце да стават маска – кој е вашиот изговор?

„Топло ми е/не можам да дишам/заборавам да ја ставам/ми ги витка ушите“ – мислите ли дека постои доволно добар изговор за не носење маска? Овие луѓе не се обидуваат да најдат изговор и покрај тоа што немаат раце…

mokjno-video-koga-tie-mozhat-bez-race-da-stavat-maska-koj-e-vashiot-izgovor-01 (1).jpg

Секојдневно сретнуваме луѓе кои одбиваат да носат заштитни маски иако според многу експерти засега тоа е единствениот начин да се намали ширењето на заразата на корона вирус.

И додека мислите дека имате доволно добри изговори за не ставање на маската, погледнете ги овие луѓе кои ништо не може да ги спречи да си ја стават маската и покрај нивните реални, физички попречувања.

Слепи луѓе, луѓе без раце и со протетичка рака си ја ставаат маската на лице – па зошто да не може вие да ја ставите? Спасете живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *