Фото докази зошто Валона во Албанија е одлична летна дестинација

Недогледни дрвореди од палми, живописно крајбрежје и прекрасни плажи… Валона е одличен избор за летна дестинација.

foto-dokazi-zoshto-valona-vo-albanija-e-odlichna-letna-destinacija-foto-01.jpg

Ако ја одберете Албанија како летна дестинација, крајбрежниот град Валона е одличен избор.

Валона е трет по големина град во земјата и еден од најубавите. Опкружен е со одлични плажи, антички локалитети, замоци, археолошки паркови и е комплетно незаборавно искуство.

Во овој град на југот од Албанија исто така ќе ве дочекаат дрвореди од палми и незабoравни глетки.

Зошто да ја посетите Валона низ Инстаграм фотки:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *