Кученце, кое било напуштено со скршени нозе, имало ампутација и сега е среќно со новиот сопственик

Оваа среќна пудлица која се соочила со сериозен животен предизвик е доказ како треба во животот.

kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-01.jpg

Кора е преслатка пудлица со две нозе која скока наоколу како кенгурче. Ова слатко куче било напуштено со две скршени нозе и низа други повреди.

На Кора, која најверојатно има 6 години, морало да ѝ направат ампутација на двете предни нозе, но закрепнала брзо и сега е среќно и ведро куче.

kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-09.jpg

Таа била комплетно неподвижна кога ја посвоил Зак Скоу во 2018 година. Дури и ветеринар го советувал Зак да ја успие Кора. Се претпоставува дека била удрена од автомобил.

На почетокот Кора била депресивна поради шокот дека ги изгубила предните нозе, но потоа се навикнала на ситуацијата и сега успешно функционира.

kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-02.jpg

Но, Зак не се откажал од неа и сега Кора скока низ неговиот дом и ги развеселува сите домашни.

Таа е вистински доказ како треба во животот:

kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-10.png
kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-08.jpg
kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-07.jpg
kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-05.jpg
kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-04.jpg
kuchence-koe-bilo-napushteno-so-skrsheni-noze-imalo-amputacija-i-sega-e-srekjno-so-novite-sopstvenici-03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *