Македонски поглед од милион долари – Корапскиот водопад (фото)

Корапскиот Водопад се формира во горниот тек на Длабока Река на планината Кораб. Се јавува во пролетните месеци од топењето на снегот на источната страна на врвот Мал Кораб. Во зависност сезоната и водостојот на изворот, водопадот варира во висина и интензитет.

Pogled-od-milion-dolari-Korapskiot-vodopad-01.jpg

Во различни извори, може да се најдат различни податоци за висината на водопадот, а бројките варираат меѓу 70 до 138 метри. 

Македонија, иако мала, изобилува со неверојатни природни убавини, а Корапскиот водопад е една од нив која не смеете да ја пропуштите.

Поглед од милион долари и тоа во сопствената земја, волшебно – зарем не?

View this post on Instagram

Reposted from @matejadi speachless.. – #regrann

A post shared by ilovehikingmacedonia (@ilovehikingmacedonia) on

https://www.instagram.com/p/CBoAdPhnf6c/?utm_source=ig_embed
View this post on Instagram

. . . . . . . #korab #waterfall #mavrovo #hike

A post shared by Filip Manojlovski (@manojlovskii) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *