„Морска“, магнетизам, мистериозен шарм – Значењето на името Марина

Оригиналната форма на името е: Marina, има латинско потекло, и е женската форма од името Марин. Најчестите варијации кои се среќаваат од името се Маринела, Марена. Марина („морска“ или „од морето“) бил атрибут на старогрчката божица Афродита.

Znacenjeto-na-imeto-Marina-01.jpg

Жените кои го носат името Марина обично имаат многу висока самодоверба и со добра причина.

Сопствениците на ова име имаат одреден магнетизам и мистериозен шарм и на луѓето им е навистина тешко да им одолеат. Марина има силно чувство за сопствената вредност и достоинство. Оваа жена нема да толерира невнимание кон себеси.

Марина е жена со имагинација која ја цени слободата. Кога работите стануваат премногу тешки имаат тенденција да се затворат во себеси. Но најмногу од сè ја ценат лојалноста и луѓето кои секогаш се покрај нив.

Означете ја вашата прекрасна Марина во коментар и посакајте ѝ убав викенд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *