Во мало гратче во Србија брачен пар од стари велосипеди прави нови и ги продава – одлична еко идеја

Секој велосипед што го прават тие е уникатен и бојадисан како ниту еден друг на светот. Одлична идеја од соседна Србија…

vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-01.jpg

Во двор во српското гратче Лозница брачниот пар Тамара (31) и Милош (39) Џуричиќ од стари велосипеди прави нови кул велосипеди.

Брендот си го нарекле „Lucky Wolf Cycles“, а првиот уникатен велосипед бил произведен на почетокот од 2020-та. Нивната идеја е прогласена како најекопријателска во Србија.

vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-02.jpg

Репарацијата на старите велосипеди и бојадисувањето на уникатен начин прави секој од велосипедите да е единствен и да не постои ист таков на светот.

Тамара е главен дизајнер и фарбар, додека Милош сервисер. Целата работа ја прават на мал простор во нивниот двор.

Kaко изгледа работниот ден на овој инспиративен пар:

vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-06.jpg
vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-05.jpg
vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-04.jpg
vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-03.jpg
vo-malo-gratche-vo-srbija-brachen-par-od-stari-velosipedi-pravi-novi-i-gi-prodava-dobija-nagrada-najeko-ideja-07.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *