Квиз: Колку е остар вашиот вид? Пронајдете го триаголникот со различна боја

Човечкото око може да разликува милиони различни бои. Сепак, видот на секој од нас е различен, па некои луѓе гледаат повеќе бои, а некои помалку.

kviz-kolku-e-ostar-vashiot-vid-pronajdete-go-triagolnikot-so-razlichna-boja-01.jpg

Во реалноста ова нема да ви направи некоја голема разлика, но сигурно ве интересира колку е остар вашиот вид. Овој забавен квиз ќе ви помогне да откриете.

На секоја од илустрациите се претставени по неколку триаголници, од кои еден има малку поразлична нијанса. Вие треба да откриете кој.

За да го видите точниот одговор, кликнете на илустрацијата.Колку е остар вашиот вид? Пронајдете го триаголникот со различна боја

 1. 1. Кој триаголник е во различна боја?
 2. 2. Кој триаголник е во различна боја?
 3. 3. Кој триаголник е во различна боја?
 4. 4. Кој триаголник е во различна боја?
 5. 5. Кој триаголник е во различна боја?
 6. 6. Кој триаголник е во различна боја?
 7. 7. Кој триаголник е во различна боја?
 8. 8. Кој триаголник е во различна боја?
 9. 9. Кој триаголник е во различна боја?
 10. 10. Кој триаголник е во различна боја?
 11. 11. Кој триаголник е во различна боја?
 12. 12. Кој триаголник е во различна боја?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *