Фото докази дека технологијата и креативните изуми на некои луѓе им спасуваат живот

Вистинска среќа е кога ќе видиме како технологијата и нејзиниот напредок може да им помогне на луѓето со физичка попреченост – во продолжение неколку такви примери.

Додека многумина не се запознаени со тоа колку технологијата и креативноста на дизајнерите оди напред, има такви кои на своја кожа почувствувале колку иновативноста може да им го спаси животот.

Луѓе со попреченост во комбинација со изуми направени со помош на технолигијата и креативноста во дизајнот се доказ дека има надеж за секого.

Докази дека некои луѓе живеат среќен живот благодарение на технолошки изуми и креативни дизајни:

Во галерија во Фиренца од некои слики има верзии во кои може да уживаат и слепите посетители

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-02.jpg

Кога докторите со парализирани нозе можат уште да работат со своите вешти раце благодарение на инвалидски колички во стоечка положба

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-03.jpg

И кога децата со инвалидитет не се изоставени од вртелешките во луна парковите

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-04.jpg

Лулка за деца со инвалидска количка

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-0.jpg

Дом за стари лица со лажна автобуска станица, за лицата со деменција да не може да заталкаат

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-06.jpg

Мажот направил „теренска“ инвалидска количка за неговата сопруга да оди на најубавите места

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot07.jpg

Специјален двоглед за далтонисти, кој им овозможува да ја видат убавината на природата во сите бои

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-08.jpg

Рампа за луѓе во инвалидски колички да може да стигнат до море во Турција

foto-dokazi-deka-tehnologijata-i-kreativnite-izumi-na-nekoi-lugje-im-spasuvaat-zhivot-,9.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *