Што им е најважно на жените за време на секс?

Постојано се зборува за желбите и очекувањата на мажите од сексот, но и жените имаат свои потреби.

shto-im-e-najvazhno-na-zhenite-za-vreme-na-seks-01.jpg

И тие имаат одредени очекувања и уште при првиот секс обрнуваат внимание на некои работи што ќе им помогнат да одлучат дали се со вистинската личност.

Погледнете кои работи им се најважни на жените во сексот:

1. Дали вложувате исто труд колку и неа. Не заборавајте дека и вашата партнерка сака да го достигне врвот и не треба да се фокусирате само на вашето уживање.

2. Дали правите да се чувствува убаво. Партнерката нема да ужива во сексот ако постојано мисли на нејзините недостатоци. Затоа, не заборавајте да ѝ давате комплименти, дури и сред секс.

3. Дали ги почитувате нејзините желби и граници. Ако партнерката не сака да прави нешто, мора да го почитувате тоа. Нема да ѝ го промените мислењето ако се обидувате да ѝ наметнете чувство на вина.

shto-im-e-najvazhno-na-zhenite-za-vreme-na-seks-02.jpg

4. Дали се грижите за вашата хигиена. На партнерката веројатно можеби нема да ѝ биде многу важно дали имате стомачни, но дефинитивно ќе обрне внимание на хигиената.

5. Дали се фокусирате на неа. Ако целото ваше внимание не е врз неа, таа дефинитивно нема да ужива. Сексот е момент само за вас да двајцата, па обидете се да бидете присутни и со вашите мисли.

6. Дали сакате да користите заштита. Ниту една жена не сака сексуално преносливи болести, ниту да стравува дали останала бремена. Ако одбивате да користите заштита, нема да оставите добар впечаток кај неа.

7. Дали ја користите за секс. Ако после сексот не ѝ обрнете воопшто внимание, таа сигурно ќе си го постави ова прашање. Ако се посомнева дека само ја користите, најверојатно нема да ја гледате уште долго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *