Дерми – најлуксузното летувалиште во Албанија со тиркизно море и бели плажи (фото)

Живописни глетки, бели камчиња и неверојатно тиркизно море, Дерми е дефинитивно бисерот на aлбанското крајбрежје.

dermi-najluksuznoto-letuvalishte-vo-albanija-so-tirkizno-more-i-beli-plazhi-foto-01ж.jpg

Дерми е мало село во Албанија, дел од областа Химара. На ова место планината се спушта во Јонското Море и изгледа неверојатно.

Блиску е до грчкиот остров Крф, па се чувствува грчкото влијание. Плажите се со бели камчиња и водата е тиркизно сина.

Се смета за едно од најлуксузните летувалишта во Албанија и цените се малку повисоки од другите места.

Фото докази дека Дерми е одлично место за одмор:

View this post on Instagram

Sending you good vibes💙 Credit: @fitondalipi

A post shared by Tropicals (@tropicals) on

View this post on Instagram

xD

A post shared by Sigi’s (@_everyday.pursuits) on

View this post on Instagram

ke plazhi 🤪

A post shared by ITH (@iristhaqii) on

View this post on Instagram

#albania🇦🇱

A post shared by ZACK LE NEZ (@zack_le_nez) on

https://www.instagram.com/p/CB5UOGejsej/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/CB0RaaQF_FO/?utm_source=ig_embed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *