Колку често имаат секс другите парови?

Колку често имаат секс луѓето во 20-тите години од животот, колку во 30-тите, а колку во 40-тите?

kolku-chesto-imaat-seks-drugite-parovi-01.jpg

Сигурно отсекогаш ве интересирала статистиката колку често имаат секс другите парови.

Но, кога се интересирате за тоа мора да знаете дека паровите претеруваат кога говорат за нивниот сексуален живот, вели секс експертот Џес О’Рајли.

Податоците од истражувањето на Kinsey универзитетот откриваат дека лицата на возраст од 18 до 29 години имаат секс 112 пати годишно (што е еднакво на 2 пати неделно).

kolku-chesto-imaat-seks-drugite-parovi-03.jpg

Лицата на возраст од 30 до 39 години признаваат дека имаат секс 86 пати годишно, а оваа бројка се намалува потоа, но околу 28% од испитаниците над 45 години откриваат дека сѐ уште имаат секс еднаш неделно.

Истражувачите потсетуваат дека ова се бројки кои луѓето ги пријавуваат и не значи дека се вистинити.

Ако се сумира сѐ ќе испадне дека паровите имаат секс околу 3, 4 пати месечно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *