„После 19.30 часот не постојам за вас“ – мајка искрено проговори за растењето на 6 деца, ја обвинија дека е мрзелива

На социјалните мрежи честопати добива многу негативни коментари во врска со начинот на кој ги расте своите деца, но таа не им обрнува премногу внимание, бидејќи самата знае колку е тешко да имаш 6 деца.

Posle-19-30-casot-ne-postojam-za-vas-01.jpg

Констанс Хол живее во Австралија, мајка на 6 деца, која самата признава дека поради многубројното семејство морала да смени некои навики и да ги намали домашните обврски.

На својот Фејсбук профил таа објаснила кои работи ги сменила во врска со грижата за децата и како го намалила времето за извршување на домашните задачи.

View this post on Instagram

I’ve written like 50 different posts about how I feel today, trying to come up with different ways to cheer you all up. If you watch my stories you’ll Know that my kids are physically abusing each other and trying to kill me with wining before any virus gets anywhere near this house. I guess I’ve always thought that if the country was in crisis we would all be huddled up together somewhere safe, playing games with the kids and talking all night. There was always that element of togetherness in my lock down fantasy’s. But this just feels so lonely. Even families aren’t seeing each other. My single and widow’d aunties have packed up and moved in together to survive isolation together and I think I’m pretty jealous. And I don’t even have it that tough, I live with 2 men and 6 kids. I know there are people out there who live alone. I just want to be around women. I miss the women in my life. Everything feels so serious right now, I feel like I need to nut it out with the women I love. While the men go out and shoot kangaroos or something, I guess deep down, having grown up in a world of gender stereotypes they bring me some kind of comfort. I worry that all this time protecting our physical health is destroying our mental health. So I’m putting the word out to a couple of single mums that I know that if they self isolate for 2 weeks and have no symptoms they can come and stay with me and my kids. I’m not doing that out of the kindness of my heart, I’m doing it because I need a sister to go through this with. Only men just doesn’t cut it for me. Anyway what I really want to know is how are you?? What are you feeling? Are you ok?? Please share your feelings, no matter how trivial they are in the comments. I was reading my inbox today, one woman just found out her husband is cheating, while another Queen wanted to know if I thought she was paranoid for thinking her mother in law is trying to infect them with the virus. This stuff brings me comfort 🤷🏽‍♀️ Ps BV is refusing to wear clothes. She told me that Quarentine Billie doesn’t get dressed. I couldn’t argue with that… Maybe none of us should be wearing clothes. Con xx

A post shared by constanceandtribe (@mrsconstancehall) on

Мајката која очигледно не се плаши од осуди открила дека миењето садови ѝ е најомразената домашна обврска.

„Им кажувам на децата да јадат со рацете. Честопати на масата ставам само две чинии – едната со зеленчук, другата со месо“.

Таа исто така тврди дека најлесно е да отиде на пикник со своите деца отколку да готви огромен ручек или вечера за своето семејство. Констанс признала дека ги бања своите деца само 3 пати неделно и дека прескокнувањето на туширањето нема да ги убие.

„Не мора да се тушираат ниту да се бањаат секој ден. Тие честопати ја прескокнуваат оваа рутина за да работите течат побрзо. Јас само им велам: добро смрдливко, оди на училиште и смрди им на другите“.

Што се однесува до облеката на децата, таа само ја пере, а потоа ја става во кошници со различни бои, па секое дете си ги наоѓа алиштата според бојата на својата кошница. Таа вели дека доколку децата сакаат да имаат уредна и испеглана облека, знаат каде се наоѓа пералната и сушилницата и тоа може да го направат самите.

Констанс открива дека како и секој родител и таа мора да има време за себе, а нејзиното е во 19 часот и 30 минути. После ова време од денот, сè што им треба на нејзините деца може да си го направат самите.

„Јас не сум ваша мајка, не сум тука и не сум вашата слугинка. Јас сум сега статуа на жена што ви го бришеше задникот пред еден час и сега пијам вино и разговарам со сестра ми“.

Таа ја сподели својата исповед на социјалните медиуми и напиша дека не ѝ е грижа што луѓето да ја нарекуваат мрзлива и неуредна.

Таа самата знае колку е тешко да се има шест деца под еден покрив и нема намера да се занимава со негативни коментари на луѓе што немаат идеја како е да се биде во нејзината кожа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *