За 8 минути може да изеде 141 варено јајце – човекот кој јаде најбрзо во светот

Џои Честнат ја носи титулата за човек кој јаде најбрзо на целиот свет. Оваа титула ја поткрепуваат околу 50 светски рекорди во брзо јадење на големи количини храна.

za-8-minuti-moze-da-izede-141-vareno-jajce-covekot-koj-jade-najbrzo-vo-svetot-01.jpg

Овој Американец од Калифорнија, висок 185cm, тежок 104kg, не го прави ова од задоволство – тоа му е работа.

Во текот на својата 15-годишна кариера, Џои има изедено огромни количини храна.

za-8-minuti-moze-da-izede-141-vareno-jajce-covekot-koj-jade-najbrzo-vo-svetot-03.jpg

Во интервали од 10 минути има изедено 47 тостови со кашкавал, 182 пилешки крилца, 15 пастрами сендвичи и 2,6kg пржени колачи од лиснато тесто.

Оваа година го собори својот личен рекорд во брзо јадење хот-дог – 75 сендвичи за 10 минути.

Во 8 минути може да изеде: 141 варено јајце, 54 такоси, но и 5,8kg пита со јаболка.

za-8-minuti-moze-da-izede-141-vareno-jajce-covekot-koj-jade-najbrzo-vo-svetot-04.jpg

Иако добива голема сума пари, и до 10.000 долари за само да јаде, 36 годишниот Џои има опасна работа која може да носи последици на неговото здравје. Овие натпревари се опасни за организмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *