Комплетно оштетена зградата на седиштето на Зухаир Мурад во експлозијата во Бејрут – „Срцето ми е скршено“

Зухаир Мурад, еден од најпопуларните светски дизајнери, со потекло од Либан, сподели видео од огромната штета која ја нанесе експлозијата во вторникот на зградата на седиштето на неговата модна куќа во Бејрут.

kompletno-ostetena-zgradata-na-sedisteto-na-dizajnerot-zuhair-murad-vo-eksplozijata-vo-bejrut-01.jpg

Фасадата, прозорите и вратите се комплетно оштетени.

„Срцето ми е скршено. Не можам да престанам да плачам. Долгогодишниот труд го снема за еден момент. Ти благодарам Господе за сè“. – напиша дизајнерот на својот Инстаграм профил.

https://www.instagram.com/p/CDgmkM8po4V/?utm_source=ig_embed

Причината за експлозијата уште останува мистерија и додека некои тврдат дека можеби станува збор за напад, властите изјавија дека во таа област се ракувало со високо експлозивни материјали, па оттаму и експлозијата.

kompletno-ostetena-zgradata-na-sedisteto-na-dizajnerot-zuhair-murad-vo-eksplozijata-vo-bejrut-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *