Свадбено видео со трагичен крај – фотограф ја „уловил“ експлозијата во Бејрут на 1km

Во вторникот Бејрут беше потресен од голема експлозија која одзеде над 100 животи и повреди повеќе од 4.000 луѓе.

svadben-fotograf-go-ulovil-momentot-koga-se-sluchi-eksplozijata-vo-bejrut-vo-mornichavo-video-01.jpg

Страшниот момент беше снимен и фотографиран од многу луѓе, а неодамна се појави и видео направено на само 1 километар од експлозијата.

Видеото е направено од свадбениот фотограф Махмуд Накиб, кој неколку секунди пред експлозијата почнал да ја снима невестата.

svadben-fotograf-go-ulovil-momentot-koga-se-sluchi-eksplozijata-vo-bejrut-vo-mornichavo-video-02.jpg

На почетокот од видеото се гледа жена во венчаница која очекувала ова да биде најсреќниот ден од нејзиниот живот, за само момент подоцна да се слушне експлозијата. Уште поморничаво е што видеото започнува со насмевка, но завршува како најголема трагедија.

svadben-fotograf-go-ulovil-momentot-koga-se-sluchi-eksplozijata-vo-bejrut-vo-mornichavo-video-03.jpg
svadben-fotograf-go-ulovil-momentot-koga-se-sluchi-eksplozijata-vo-bejrut-vo-mornichavo-video-04.jpg
svadben-fotograf-go-ulovil-momentot-koga-se-sluchi-eksplozijata-vo-bejrut-vo-mornichavo-video-05.jpg

Фотографот го споделил видеото на социјалните мрежи, а на него веднаш се забележува штетата.

Набрзо споделил уште едно видео на кое се гледаат превртени столови и преплашени луѓе.

Posted by Mahmoud Nakib on Tuesday, 4 August 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *