Квиз за ментална гимнастика: Ќе ги најдете ли сите скриени предмети?

Добро ќе ви дојде за расонување или размрдување на видот и умот – ве предизвикуваме да ги пронајдете сите скриени предмети на илустрациите.

kviz-za-mentalna-gimnastika-kje-gi-najdete-li-site-skrieni-predmeti-01.jpg

Ако имате малку слободно време искористете го за кратка ментална игра.

На повеќето можеби ќе се откажете, но дајте им шанса…

Кликнете на секоја слика за да откриете каде се кријат предметите.Ќе ги најдете ли сите скриени предмети?

  1. 1. Најдете го зеленото јаболко.
  2. 2. Тука некаде се крие црвено срце – каде е?
  3. 3. Каде е скриено тениското топче?
  4. 4. Каде е синиот балон?
  5. 5. Ја гледате ли портокаловата коцка?
  6. 6. Каде е стакленото шише?
  7. 7. Тука некаде се крие зајче – каде е?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *